BLOG

Výzva kreativity: Jak AI rozjasňuje (i kazí) náš kreativní proces.

Sedíte u počítače, nápad na jazyku a nástroje v rukou. Co když mezi ně patří i umělá inteligence? Tento blog vás provede zákoutími kreativního procesu s AI a ukáže, jak umí překvapit, ale i rozesmát. Její nápady jsou to, co vám může zvednout náladu i když náladu nemáte. Vítejte ve světě, kde kreativita a technologie společně tančí - někdy v harmonii, někdy ve zmatku.

Úvod:

Zažili jste to? Vytváříte. Snad nic není vzrušující jako vlastní kreativní proces. A co když do tohoto procesu přidáte moderní technologii založenou na umělé inteligenci? Výsledky mohou být fascinující, ale i komické. Protože ano, AI je jak geniální pomocník, tak i zdroj nechtěné zábavy. A věřte mi, jakmile začnete, smát se nebudete umět přestat.

Kreativita na zakázku:

Znáte to, klíčová slova vyslovíte nebo nějaká zadáte a AI vytváří. Obrázky na míru, designy, které vás zaujmou. Ale pozor, ne vždycky to vyjde podle vašich představ. A co si budeme povídat, občas je to k smíchu.

Textová AI? Opravdu?

AI může generovat nejen vizuální materiál ale i texty. Teoreticky. Protože praxe ukazuje, že textová AI je vtipná náhoda. Zadáte frázi, očekáváte strhující odstavec a dostanete... něco úplně jiného. Je to jak loterie - ale s cenou, kterou si vyberete sami. Buď povedený text, nebo povedený vtip.

Výzva a smích:

Ať už výsledek je jakýkoli, jedno je jisté: AI vás zabaví. A to je někdy cennější než dokonalý výstup. V dnešním hektickém světě je každý zdroj radosti dobrý, ne?

Co si z toho vzít:

Používat AI ve své kreativní práci je zážitek. Může to být produktivní, může to být zábavné, ale nikdy to nebude nudné. A když se něco nepovede, smějte se. Protože upřímný smích je něco, co umělá inteligence (zatím) neumí generovat.
 

Závěr:

Takže, kreativci a technologičtí nadšenci, směle do toho. Obohaťte svůj kreativní proces o něco, co vám garantuje zábavu. A třeba i úspěch. A pokud potřebujete přesvědčit, zde máte 3 příklady, jak umělá inteligence nepochopila mé příkazy a vytvořila hybridní nesmysly. Smějte se, učte se a tvořte dál!

Už víte proč nebýt LAMA ?  ... viz článek ZDE

Příklady jsou v komentářích a rovnou si můžete přečíst o této nové funkci. 

-

Autor článku - Roman Kunert: Inovátor, Vizionář, Leader v AI a Technologii

  • Odborník v Digitálním Prostoru: Zakladatel a ředitel společnosti Studio Modern Creative s.r.o., specializující se na komplexní digitální služby. Již dvě dekády vytváří na internetu technologie pro správu webu a eshopu, projekty PublicMC a ShopMC

  • Průkopník ve Vzdělávání v AI: Zakladatel Akademie AI (www.akademieai.cz), instituce zaměřené na osvětu a vzdělávání v oblasti umělé inteligence.

  • Autor Oceněného Certifikátu: Vytvořil Certifikat AI (www.certifikat.ai), standard v oblasti umělé inteligence, který pomáhá zvyšovat kvalifikaci jednotlivců i týmů.

  • Digitální Magnát: Vlastník internetové firmy s více než 100 online portály, včetně online deníků měst, což dělá z něj významného hráče v online světě.

  • Veterán v AI a Technologii: S víceletou zkušeností v oblasti umělé inteligence a technologie je Roman Kunert respektovanou autoritou v těchto disciplínách.

Roman Kunert nás inspiruje svým multidisciplinárním přístupem k technologii a inovacím, a je jedním z klíčových lidí, kteří formují budoucnost digitálního světa. Najdete ho i na www.romankunert.com a www.studiomc.cz 

-->